LED MASKINBELYSNING

Programmet LED Maskinbelysning består af flere serier med typer, der egner sig til forskellige formål, placerings og størrelseskrav på eller ved maskinen. Lamperne kan med fordel blandt andet benyttes i forbindelse med faremomenter, der kan opstå som følge af for lidt eller dårligt lys visse steder på maskinen. Der skal udføres en risikovurdering af de enkelte faremomenter i følge maskindirektivet. Resultatet heraf vil så vise om der skal udføres risikonedsættelse ved placering af belysning.

Sangel LED 1_500px Sangel LED 2_500px Sangel LED 3_500px

LED lampehusene er udført i anodiseret aluminium med tæthed IP67, beskyttelsesklase III. De er derfor modstandsdygtige overfor vandsprøjt og støv.

Serierne findes med difuse plexiglas med farvetemperatur 4000 K eller med sikkerhedsglas der giver farvetemperatur 5.500 K, som svarer til dagslys. Ved hjælp af ekstra optik kan lysvinklen fokuseres til 30 gr. eller hvad der kræves i det enkelte tilfælde.

LED lamperne findes med typer, der har et forbrug fra 4 – 28 Watt ved 24 VDC og de leveres med 3 m tilslutningskabel eller for tilslutning med M8 eller M12 stik.

Der findes typer i forskellige størrelser, længder og bredder mv. som passer til differentierede formål på maskinen. Typer som kan vippes og typer som kan monteres og efterjusteres til nøjagtig placering.