EXLAR
- SERVOSYSTEMETS ALTERNATIV TIL HYDRAULISKE LØSNINGER
- NU OGSÅ MED INTEGRERET STYRING

Exlar i USA leverer en elektromekanisk servoaktuator, der har 15 gange længere levetid, høj hastighed og som er et alternativ til hydrauliske løsninger. Med dette system opnår maskinbyggeren mindre vedligeholdelse, forenklet installation og reduceret indkøringstid.

Exlar´s GSX-serie kombinerer det elektriske servosystems dynamiske egenskaber med kraften fra den hydrauliske cylinder. Med hastigheder på op til 1,5 m/Sek. og en trykkraft på 50 kN vil den elektromikansike løsning nemt kunne erstatte mange hydraulikstationer. Desuden kan den fungere sammen med TRIO og Infranor servocontroller fra Delta Elektronik A/S.

Exlar

Exlar byder på økonomiske fordele

Det er helt klart, at ved første øjekast er den servomekaniske løsning den dyreste, men på længere sigt kan den bedre betale sig. Alene i konstruktion, design og installation af rørsystemet i den hydrauliske løsning er der en meget stor besparelse at hente. Pumpestationen kræver plads og er dyr i drift.

Indkøringen og senere vedligeholdelsen af det hydrauliske system overskrider flere gange, hvad det koster at installere et elektrisk servosystem. 

15 gange længere levetid
Exlar´s planet-spindle er en mekanisme, der konververterer motorens rotationsmoment til en lineær bevægelse. Til sammenligning med andre principper holder planet-spindle mekanismen til tunge belastninger i tusindvis af timer med en dynamisk cyklus. Dette gælder også under de mest hårde betingelser. Forklaringen ligger i planet-spindleprincippets design: Helical ruller med multi-gevind er samlet i et planetarisk arrangement omkring et skaft med gevind. Det betyder, at den har 15 gange længere levetid end andre systemer.

Exlar´s planet-spindle design giver mange flere kontaktpunkter, end det er muligt i kugle-spindel designet. De mange flere kontaktpunkter gør, at planet-spindle løsningen kan belastes meget mere og har en større stivhed. I øvrigt betyder det, at planet-spindle aktuatorer ved en given størrelse/belastning optager mindre plads. Desuden kan planet-spindle arbejde ved større end 5.000 rpm.

Eksempel med fyldemaskine
Erstat CAM og luftcylindere i for eksempel fylde-maskinen med en Exlar actuator for at se præcis styring af mængde og en nøjagtig fyldnings hastighed. Hvis man benytter en aktuator i GSX-serien til at styre piston pumpen opnår man en påfyldnings nøjagtighed bedre lend 0,1 %.

Det kan være vigtigt at vide at man kan styre flow rates eller mængder konstant, uden switch eller at udskifte til andre CAM-profiler.

Container størrelse, mængde eller væske ændringer er enkelt at opnå. Indtast nye værdier i operatør interface panelet eller lad en PLC sørge for ændringerne. Baner og spor styres uafhængigt af hinanden eller synkroniseres alle pumper samtidig.

Exlar aktuatorer bliver brugt til at pumpe mange produkter inklusive mælk, frugt juice, gelatine, yogurt, budding, dyrefodder, suppe og kagedej. Selv maling, læbestift, smørelse og fedt bliver pumpet.