RCP6 ROBO CYLINDER
... med batteri-fri absolut encoder

 RCP6 Cover

IAI leverer en serie aktuatorer RCP6 med batteri-fri absolut encoder og indbygget controller. Det er muligt at vælge den bedst passende aktuator til opgaven, idet programmet består af 92 modeller.

Absolut encoder uden batteri
RCP6 serien leveres med en høj-resolution absolut encoder. Der kræves ikke Home-Return funktion ved opstart eller efter nødstop eller fejlfunktion. Dette øger driftstiden og produktionsomkostningerne. Der kræves ikke Home Sensor, idet Home-Return ikke er nødvendig. At fjerne de emner, der arbejdes på er ikke nødvendigt heller ikke efter et nødstop. Det er ikke nødvendigt at lave et besværligt Home-Return program selv om der opstår et stop i maskinens komplekse indre.

RCP6 Encoder

Forbedret positionerings repeterbarhed
Med den forbedrede mekanik i føringen, spindel og på møtrikker (thread grooves of nuts) har IAI opnået en væsentlig højere nøjagtighed sammenlignet med tidligere aktuatorer på +/- 20 um. RCP6 har som standard nøjagtigheden +/- 10 um og højpræcisionstyperne - RCP6-SA/WSA - har nøjagtigheden +/- 5 um.

PowerCON kompatibilitet
Serien har en driver med højt output. Dette betyder, at outputtet fra stepmotoren er øget med ca. 50 % grundet brug af PowerCON. Dette reducerer cyklustiden og forbedrer produktiviteten. For eksempel på TA-serien kan man køre med 3 gange større hastighed eller med 3 gange større belastning.

Indbygget controller
RCP6-serien kan leveres med controller: Standard, separate eller med indbygget controller. Dette giver fordele: Mindre styretavle, forenklet fortrådning og dermed færre reservedele.

Følgende IAI controllere kan benyttes til RCP6:

PCCON-CB/CFB:
Enkelt-akse positions controller op til 512 positioner.

MCON-C:
Multi-akse positions controller op til 8 akser og til 256 positioner.

MSEL:
Multi-akse programmerbar controller op til 4 akser og til 30.000 positioner.

RCP6 Controller _350px

RCP6 modeller og egenskaber

RCP6_RRA_250px RCP6_RA_250px
RRA-serien er designet til radial belastning med indbyggede skrue cirkulerende lineære guides med slaglængde op til 700 mm. Et kompakt design, idet ekstern guide ikke er nødvendig. Produktkvaliteten er forbedret med en ikke-roterende Rod-præcision på 0 grader. RA-serien er en rod type aktuator uden indbygget lineær guide. Denne model er den billigste af RCP6 rod-typerne, der kan erstatte en luftcylinder.

 

RCP6_WRA_250px

RCP6_TA_250px
WRA-serien er en bred radial aktuator og kan holde op til fire gange den tilladte torque på Rod spidsen sammenlignet med en standard radial aktuator. Den er egnet til opgaver som stramning af skruer og omrøring under stor belastning. Guide er ikke nødvendig. TA-serien er en table type, hvor arbejdsemnet kan installeres ved at benytte monteringshullerne på overfladen af table og tip pladen. Med ny kuglespindel, der har integreret guide, kan den belastes i pitching (Ma) og mowing (Mb) retninger. Den kan leveres som double-block med stor stivhed. Med to guide blokke øges den dynamiske belastning op til 4,3 gange de to nævnte retninger.

 

RCP6_SA_250px

RCP6_WSA_250px

SA-serien er en slider type og den kan belastes i de
to retninger: Ma og Mb. Det er muligt at opnå to- og tre-dimensionelle bevælgelser ved at kombinere flere akser.

WSA-serien er en bred slider type perfekt som base-akse i et XYZ-system. Med integreret skrue cirkulerende lineær guide kan den benyttes til belastninger i retning: Ma og Mb. En anden akse kan monteres oven på, uden at fjerne det rustfrie stålark til beskyttelse af spindel. Kombiner flere akser og opnå to- og tre-dimensionelle bevælgelser.

RCP6S med indbygget controller

Enheden er forsynet med stepmotor, absolut encoder med høj-opløsning og uden batteri, controller med LED-check, kommunikationsport og en port for tilslutning af forsyning, gateway enhed, hub enhed eller en PIO enhed.

Ved at bruge en gateway enhed kan der tilsluttes op til 16 aktuatorer RCP6S via 4 hub enheder. Der er tale om et netværk med færre kabler. Der er således et kort kabel fra en hub enhed.

RCP6S

Gateway og Hub enheder
Ved at benytte Gateway og Hub enhed er det muligt at reducere styretavlen og antal kabler. Fra Gateway enheden i styretavlen kan der forbindes op til fire kabler. Et til hver Hub enhed. Hver hub kan tilsluttes op til fire RCP6 akser.

Gateway enhed – RCM-P6GW
Der kræves gateway eller PLC tilsluttet for at kunne operere aktuatorer RCP6. Gateway enheden kan benyttes sammen med seks netværk: CC-Link, DeviceNet, PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP og EtherCAT.

Der kan tilsluttes fire RCP6S aktuatorer med controller eller fire hub enheder, der hver kan tilsluttes fire RCP6 aktuatorer. Enheden er forsynet med en mini USB tilslutning som standard.

Hub enhed – RCM-P6HUB
Denne signalfordeler benyttes sammen med en gateway enhed. Man kan tilslutte op til 4 aktuatorer til hver hub enhed. Der findes en ON/OFF switch til bremsefunktionen, som kan frigives ved at tilslutte forsyning til bremse input terminal for hver kanals eksterne power input i tilfælde, hvor aktuatorer er direkte tilsluttede. Antallet af tilsluttede akser afhænger af netværkstype.

PLC tilslutningsenhed - RCB-P6PLC
Dette er en enhed, som kan styres via seriel kommunikation fra en mastercontroller eller en PLC ved at kombinere den med RCP6S der har indbygget controller. Tilslutning af en RCP6S og en PLC kan udføres med et kabel med stik.