ihXT DECENTRAL SERVOMOTOR
... med integreret drev og hybridkabel

Servomotor med integreret servo drev og Realtime-Ethernet: EtherCAT, VARAN, SERCOS III, CAN DS 402
Power og kommunikation i hybridkabel

Den nye servomotor serie ihXT fra AMK er en udvidelse af produktfamilien AMKASMART, der indeholder decentrale servodrev i IP65 og i effekt området fra 150 til 450 Watt. Disse drev har alt, hvad man har brug for til præcis servo motion og styring.

Servodrev uden styreskab
Disse ovennævnte eksempler giver netop et korrekt billede af en komplet decentral automatiserings løsning. En installation uden styreskab kan udføres med den decentrale iSA styring der har tre-fase forsyning og som har en integreret 24 V forsyning og DC-bus forsyning til de øvrige enheder. Dette er en medvirkende årsag til at man kan automatisere uden brug af et komplet styreskab. Motor og drev er placeret præcis på det sted hvor der er behov for det.

Ih XT 3x 400VAC 640px

Op til 40 akser i ét hybridkabel
For at gøre installationen så let og pladsbesparende som muligt bliver det decentrale ihXT-servodrev tilsluttet med et hybridkabel. Det hele er kombineret med flere nyttige muligheder: Jævnspænding overføres via DC-Bus sammen med realtime-Ethernet kommunikationen over hybridkablet, der er serieforbundet til en eller flere enheder. På denne måde kan op til 40 akser være tilsluttet i serie med kun én forsyning.

ihXT giver meget store installations besparelser
Man opnår kompakte dimensioner, ingen dyre stik og en halveret installationsudgift grundet hybridkablet som sparer op til 90 % af kabelomkostningerne. Med den intelligente plug-in terminering med tæthed IP65 bliver stikomkostningerne reduceret til ca. 66 %. På denne måde kombinerer AMK energi effektivitet, hurtig idrift-tagning og lave installationsomkostninger på en enkel, sikker og effektiv måde.

Når tilslutning i styreskab ønskes
Installationen af ihXT-servomotoren udføres decentralt. I eksemplet som er vist på Fig. 2 bliver hybridkablet tilsluttet plug-in terminalerne i styreskabet og herfra sløjfes det så videre fra ihXT til ihXT enhed.

Ih XT Styretavle Hybridsammler 485px

Decentral kobling af systemer
Den kostbare løsning med stjernekobling af de enkelte drev med mange kabler fra styreskabet hører nu fortiden til. Som vist på Fig. 3 kan man til større maskiner og anlæg tilslutte op til 40 ihXT enheder i serie på en enkelt streng. Eksemplet viser tydeligt, hvor enkelt hybridkablingen er. Og afhængig af anvendelse bliver op til 90 % af kabelomkostningerne herved besparet.

Ih XT Styreskab 3x 4 Motor

Sikkerhed efter IEC/EN ISO 13849-1
Maskiner og anlæg kan ved farlige situationer og fejlfunktioner være til fare for personer, omgivelser og miljø, og derfor kræver det en korrekt risikovurdering. Ifølge maskindirektivet 2006/92/EF skal maskiner og anlæg overholde et acceptabelt risikoniveau, som man kun kan finde ved en risikovurdering. Den decentrale servoteknik i AMKASMART og funktionen STO (Safe Torque OFF) opfylder sikkerhedsniveauet PL-d i overensstemmelse med standarden IEC/EN ISO 13849-1 og det sikrer også den funktionelle sikkerhed, som standarden omhandler. 

STO (Safe Torque OFF)

Ih XT DC-Bus STO

 

Funktionel sikkerhed med field-bus protokollen FSoE

Ih XT FSo E Sikker Protokol

Sikkerhedsfunktionerne bliver drevet af sikkerheds field-bus protokollen FSoE

og det betyder følgende:


Stoppfunktioner:
Sikker udkobling af drejemoment (STO)
Sikre stop (SS1, SS2)
Mere sikre motionfunktioner:
Sikkerhed for omdrejningstals grænser (SLS)
Sikker bevægelses retning (SDI)
Sikret område for omdrejningstal (SSR)