IAI RCP6 family_png.png

RCP6 ROBO elektrisk aktuator fra IAI

med batteri-fri absolut enkoder

IAI leverer en serie aktuatorer RCP6 med batteri-fri absolut enkoder og indbygget controller.

Det er muligt at vælge den bedst passende aktuator til opgaven, idet programmet består af 92 modeller.

Absolut encoder uden batteri

RCP6 serien leveres med en høj-resolution absolut enkoder. Der kræves ikke Home-Return funktion ved opstart eller efter nødstop eller fejlfunktion. Dette øger driftstiden og produktions omkostningerne.

Der kræves ikke Home Sensor, idet Home-Return ikke er nødvendig.

At fjerne de emner, der arbejdes på er ikke nødvendigt heller ikke efter et nødstop. Det er ikke nødvendigt at lave et besværligt Home-Return program selv om der opstår et stop i maskinens komplekse indre.

Forbedret positionerings repeterbarhed

Med den forbedrede mekanik i føringen, spindel og på møtrikker (thread grooves of nuts) har IAI opnået en væsentlig højere nøjagtighed sammenlignet med tidligere aktuatorer på +/- 20 um. RCP6 har som standard nøjagtigheden +/- 10 um og højpræcisionstyperne - RCP6-SA/WSA - har nøjagtigheden +/- 5 um.

PowerCON kompatibilitet

Serien har en driver med højt output. Dette betyder, at outputtet fra stepmotoren er øget med ca. 50 % grundet brug af PowerCON. Dette reducerer cyklustiden og forbedrer produktiviteten. For eksempel på TA-serien kan man køre med 3 gange større hastighed eller med 3 gange større belastning.

Indbygget controller

RCP6-serien kan leveres med controller: Standard, separate eller med indbygget controller. Dette giver fordele: Mindre styretavle, forenklet fortrådning og dermed færre reservedele.

IAI controllere, som kan benyttes til RCP6:

PCCON-CB/CFB:
Enkelt-akse positions controller op til 512 positioner.

MCON-C:
Multi-akse positions controller op til 8 akser og til 256 positioner.

MSEL:
Multi-akse programmerbar controller op til 4 akser og til 30.000 positioner.

RCP6 modeller og egenskaber


RRA-serien

er designet til radial belastning med indbyggede skrue cirkulerende lineære guides med slaglængde op til 700 mm. Et kompakt design, idet ekstern guide ikke er nødvendig. Produktkvaliteten er forbedret med en ikke-roterende Rod-præcision på 0 grader.

RA-serien

er en rod type aktuator uden indbygget lineær guide. Denne model er den billigste af RCP6 rod-typerne, der kan erstatte en luftcylinder.

SA-serien

er en slider type og den kan belastes i de
to retninger: Ma og Mb.

Det er muligt at opnå to- og tredimensionelle bevægelser ved at kombinere flere akser.

WSA-serien

er en bred slider type perfekt som base-akse i et XYZ-system. Med integreret skrue cirkulerende lineær guide kan den benyttes til belastninger i retning: Ma og Mb. En anden akse kan monteres oven på, uden at fjerne det rustfrie stålark til beskyttelse af spindel. Kombiner flere akser og opnå to- og tre-dimensionelle bevægelser.

RCP6S med indbygget controller

 

Enheden er forsynet med stepmotor, absolut enkoder med høj-opløsning og uden batteri, controller med LED-check, kommunikationsport og en port for tilslutning af forsyning, gateway enhed, hub enhed eller en PIO enhed.

Ved at bruge en gateway enhed kan der tilsluttes op til 16 aktuatorer RCP6S via 4 hub enheder. Der er tale om et netværk med færre kabler. Der er således et kort kabel fra en hub enhed.

 

Gateway og Hub enheder

Ved at benytte Gateway og Hub enhed er det muligt at reducere styretavlen og antal kabler. Fra Gateway enheden i styretavlen kan der forbindes op til fire kabler. Et til hver Hub enhed. Hver hub kan tilsluttes op til fire RCP6 akser.

Gateway enhed – RCM-P6GW

Der kræves gateway eller PLC tilsluttet for at kunne operere aktuatorer RCP6. Gateway enheden kan benyttes sammen med seks netværk: CC-Link, DeviceNet, PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP og EtherCAT.

Der kan tilsluttes fire RCP6S aktuatorer med controller eller fire hub enheder, der hver kan tilsluttes fire RCP6 aktuatorer. Enheden er forsynet med en mini USB tilslutning som standard.

 

Hub enhed – RCM-P6HUB

Denne signalfordeler benyttes sammen med en gateway enhed. Man kan tilslutte op til 4 aktuatorer til hver hub enhed.

Der findes en ON/OFF switch til bremsefunktionen, som kan frigives ved at tilslutte forsyning til bremse input terminal for hver kanals eksterne power input i tilfælde, hvor aktuatorer er direkte tilsluttede. Antallet af tilsluttede akser afhænger af netværkstype.

PLC tilslutningsenhed - RCB-P6PLC

Dette er en enhed, som kan styres via seriel kommunikation fra en master controller eller en PLC ved at kombinere den med RCP6S, der har indbygget controller. Tilslutning af en RCP6S og en PLC kan udføres med ét kabel med stik.
 

RCP4-PCON

ROBO cylinder RCP4 fra IAI er en videre udvikling af RCP2 serien. Men med kraftigere aktuatorer og forøget performance. RCP4 serien har stepmotor kontrol med encoder feedback. RCP4 kan yde en meget høj kraft specielt ved høje hastigheder i forhold til øvrige RCP serier.

Der er et hav af muligheder med IAI servo akser. Kontakt os for assistance til dimensionering af system.

Slider:

 • Max. længde 800 mm
 • Max. load 45 kg vandret / 20 kg lodret
 • Hastighed op til 1.200 mm/S

Rod:

 • Max. længde 500 mm
 • Max load 80 kg vandret / 28 kg lodret
 • Hastighed op til 800 mm/S

 


Denne aktuator styres med PCON-CA controlleren. Denne forsynes med 24 volt og findes nu med f.eks.: Profibus, Profinet, Devicenet og  EthernetIP.

 

         

RCP4 - serien har 40 % mere performance og RA-modellen har fået 500 mm slaglængde

RCP2 Gripper

 

IAI har udviklet en serie elektriske gribere til robot håndtering. De er designet til at kunne monteres direkte på robotter, eksempelvis IAI's egne SCARA robotter. 

RCP23 Gripper kontrolleres nemt med IAI's PCon controller og de kan opsamle cirkulære og cylindriske emner.

3 finger-griber:

 • Lasten kan centreres, da de 3 fingre samles symmetrisk om emnet
 • Stor gribekraft med et meget kompakt design
 • Holder emnet selv om strømmen forsvinder
 • Gribekraften kan nemt justeres
 • Åben/lukke hastigheder 600 deg/S (pr side)

 

 

 

Et eksempel på brug af Gripper.

         

      

Specifikationer for RCP6, RCP4 aktuatorer

Under de enkelte faner finder du:

 

Katalog: 
Link til PDF kataloger eller leadflets på produktet.

Relaterede produkter: 
Her finder ud: Link til produkter der kan der har synergi eller kan benyttes sammen med sidens produkt. Eks. Motor, gear, førings systemer og styring. 

Video: 
Video af forskellige applikationer til inspiration og information.

 

Læs mere:


RCP6 katalog - Klik her ...

RCP2 Gripper katalog - Klik her ...

Katalog RCP4 - Klik her ...

Læs om:

IAI applikationer - Klik her ...

Se video


RCP6(S)-GRST - Klik her ...

Long Stroke Gripper using dual multi slider type actuator RCP6