Exlar Roller Srew Blå-bg.png

Exlar servo aktuator til hydraulisk løsning

leveres også med integreret styring

Exlar i USA leverer en elektromekanisk servo aktuator, der har 15 gange længere levetid, høj hastighed og som er et alternativ til hydrauliske løsninger.

Med dette system opnår maskinbyggeren mindre vedligeholdelse, forenklet installation og reduceret indkøringstid.

Exlar´s GSX-serie kombinerer det elektriske servo systems dynamiske egenskaber med kraften fra den hydrauliske cylinder. Med hastigheder på op til 1,5 m/Sek. og en trykkraft på 50 kN vil den elektromekansike løsning nemt kunne erstatte mange hydraulikstationer.

Desuden kan den fungere sammen med TRIO og Infranor servo controller fra Delta Elektronik A/S.

Exlar byder på økonomiske fordele

Det er helt klart, at ved første øjekast er den servo mekaniske løsning den dyreste, men på længere sigt kan den bedre betale sig. Alene i konstruktion, design og installation af rørsystemet i den hydrauliske løsning er der en meget stor besparelse at hente.

Pumpestationen kræver plads og er dyr i drift.

 

Indkøringen og senere vedligeholdelsen af det hydrauliske system overskrider flere gange, hvad det koster at installere et elektrisk servo system. 

15 gange længere levetid

Exlar´s planet-spindel er en mekanisme, der konverterer motorens rotationsmoment til en lineær bevægelse. Til sammenligning med andre principper holder planet-spindel mekanismen til tunge belastninger i tusindvis af timer i en dynamisk cyklus. Dette gælder også under de mest hårde betingelser. Forklaringen ligger i planet-spindel princippets design: Helical ruller med multi-gevind er samlet i et planetarisk arrangement omkring et skaft med gevind.

 

Det betyder, at den har 15 gange længere levetid end andre systemer.


Exlar´s planet-spindel design giver mange flere kontaktpunkter, end det er muligt i kugle-spindel designet. De mange flere kontaktpunkter gør, at planet-spindel løsningen kan belastes meget mere og har en større stivhed. I øvrigt betyder det, at planet-spindel aktuatorer ved en given størrelse/belastning optager mindre plads. Desuden kan planet-spindel arbejde ved større end 5.000 rpm.

Eksempel med fyldemaskine

Erstat CAM og luftcylindre i for eksempel fylde-maskinen med en Exlar aktuator for at se præcis styring af mængde og en nøjagtig fyldnings hastighed. Hvis man benytter en aktuator i GSX-serien til at styre piston pumpen opnår man en påfyldnings nøjagtighed bedre end 0,1 %.

Det kan være vigtigt at vide, at man kan styre flow rates eller mængder konstant, uden switch eller at udskifte til andre CAM-profiler.

Container størrelse, mængde eller væske ændringer er enkelt at opnå. Indtast nye værdier i operatør interface panelet eller lad en PLC sørge for ændringerne. Baner og spor styres uafhængigt af hinanden eller synkroniseres alle pumper samtidig.

Exlar aktuatorer bliver brugt til at pumpe mange produkter inklusive mælk, frugt juice, gelatine, yoghurt, budding, dyrefoder, suppe og kagedej. Selv maling, læbestift, smørelse og fedt bliver pumpet.

Specifikationer for Exlar Servo aktuatorer

Under de enkelte faner finder du:

 

Katalog: 
Link til PDF kataloger eller leadflets på produktet.

Relaterede produkter: 
Her finder ud: Link til produkter der kan der har synergi eller kan benyttes sammen med sidens produkt. Eks. Motor, gear, føringssystemer og styring. 

Video: 
Video af forskellige applikationer til inspiration og information.

 

Læs mere:


Lineære aktuatorer - Klik her ...

K-Serie Linear Actuator - Klik her ...

Electric Actuators - Product Catalogue - Klik her ...

Læs om:


Kollmorgen: AKD servodrev med ProfiNet og EtherNet IP interface for Siemens og Rockwell - Klik her ...

 

Se video:


Hvordan en Exlar aktuator er bygget - Klik her ...

Exlar viser sine kræfter - Klik her ...