Kollm family top

2G motion system - bedste design

Undgå motion systemer, der lider af bitte små mistilpasninger

Når man har brug for optimal motion control er den intuitive løsning at vælge de bedste komponenter til opgaven, uanset sammensætning af fabrikater fra forskellige leverandører. Men som ingeniør ved man, at det intuitive ikke altid er det rigtige.

Det optimale koncept forudsætter, at kombination af den bedst mulige komponent til hver motion funktion giver et sammenhængende system, der leverer overlegen maskineffektivitet.

Alternativt tilbyder mange leverandører et færdigpakket udvalg af komponenter, der er tvangspasset sammen. Dette giver bekvemmelighed til fordel for optimal systemydelse.

Kollmorgen anbefaler en løsning, der er baseret på et nyt generationskoncept – en løsning med et systembaseret design.

     

Uligheder, man ikke kan se

fører til problemer med maskinens ydeevne - og det kan man ikke undgå

For at opnå optimal systemydelse bør ingeniøren overveje de kritiske design-elementer såsom switch-frekvensen i frekvensomformer, motorens magnetiske egenskaber, feedback-frekvens, kommuteringsalgoritmer og andre specifikationer til motion systemet. Alle disse detaljer skal arbejde perfekt sammen for at opnå den højest mulige ydeevne.

Motion systemer lider ofte under bitte små mistilpasninger, der reducerer maskinens samlede effektivitet.

Kollmorgen et-kabel teknolgi

PDMM - Komplet maskinstyring for motion og PLC logik.
Servo drev med integreret motion controller og PLC. 

Konfigurationsoftware med PLC programmering i samme software.

Servo motor: 0,2 - 200 kW
Servo drev: 0,2 - 50 kW

   

Komponenter i systemet taler sammen

Mange motion-leverandører er meget glade for at anbefale komplette systemer af motion komponenter, men kun få har vurderet om disse komponenter faktisk taler sammen i et motion-system med motorer, drev og andre komponenter. Så det er kun naturligt at maskindesignere ofte henvender sig til flere leverandører af komponenter for at skabe deres egne motion systemer.

Imidlertid leverer disse optimale systemer også suboptimal ydeevne på grund af de små mistilpasninger, som er mellem komponenter, der ikke specifikt er designet til at fungere som et system. 

Designere kan være meget kvalificerede til at optimere maskinens mekaniske funktioner, men mangler stadig den motion-ekspertise, der skal til at tackle disse mistilpasninger. Selvom de har omfattende kompetence i motion har maskindesignere muligvis ikke den tid eller det nødvendige budget til grundigt at 

undersøge levedygtige komponent konfigurationer og sætte dem på prøve.

Selv når et motion kontrolsystem samlet fra flere leverandører leverer acceptabel ydeevne til applikationen, kan der være mange faldgruber, herunder integrationsproblemer med flere leverandører og leverandøransvar, når et eller andet aspekt af systemet ikke fungerer som forventet.

For at opnå et virkelig godt optimeret system vil en enkelt leverandør, der tilbyder en systembaseret designtilgang, sandsynligvis levere bedre ydelsesresultater end en løsning baseret på integration af individuelle komponenter. Og det er uanset om det er fra én eller flere leverandører.

Som en yderligere fordel kan et leverandøroptimeret system reducere den tid og de udgifter, der ellers ville være kommet i forbindelse med valg af individuelle komponenter og validere deres ydeevne som ét system.

Motion systemer lider ofte under små mistilpasninger, der

totalt set reducerer maskinens ydeevne og effektivitet

Det er få motion leverandører, der selv designer deres komponenter, så de fungerer optimalt sammen som ét system. Ægte motion systemdesign kræver forståelse af, hvordan hver komponents egenskaber og ydeevne påvirker hele systemet. Systemet skal med andre ord være designet med henblik på at opnå maksimal ydelse for hver komponent - men vigtigere - maksimal kombineret ydeevne for alle komponenter, der arbejder sammen.

For eksempel skal motorviklinger matches med drevets tilgængelige spænding og strøm output. Sammensætningen af motorens stator-lamination skal tage højde for de termiske effekter af drevets bærebølge (carrier frequencies). Dette er blot to af de mange komponenters sammenspil, der kan harmoniseres for at opnå systemets højeste samlede ydelse - men kun, hvis leverandøren er forpligtet til at investere i de nødvendige ressourcer der skal til, at forstå det komplekse net af tekniske sammenspil og hvordan man kan bringe dem i balance.

Balance betyder, at komponenter fungerer så effektivt som muligt, ikke kun individuelt, men også sammen som et system. I et afbalanceret system er der ingen underpræstation, der forhindrer motoren eller drevet i at nå sin fulde nominelle kapacitet. Der er ingen overskydende, spildt ydelse, der kan lægge unødig belastning på motoren eller drevet.

Ægte motion systemdesign kræver forståelse af,

hvordan ydeevne egenskaber for hver komponent påvirker hele systemet.

Fordele ved komponenter

der er designet til at arbejde sammen

Effektiv implementering

Alle interface-behov er designet i systemet for at forenkle integrationen i maskinen. For eksempel designes kabler specifikt for systemets spændings-, strøm- og støjimmunitetskrav. Det muliggør hurtig plug-and-play installation samt eliminerer uberettigede omkostninger. Når et system med vilje er konstrueret til at arbejde sammen er installationen problemfri og en enkelt leverandør kan foretage fejlfinding, hvis der er problemer.

Forenkling af overordnet maskindesign

Motion sikkerhed, regenerering og filtrering er alle integrerede elementer i et komplet motion system. Maskiningeniører kan bruge mindre tid på at bestemme krav til filter, regenereringskomponenter og endda visse SafeMotion-elementer og få mere tid til at fokusere på egenskaberne for kritisk maskineffektivitet.

Systembaseret design

En motion leverandør med en enkelt kilde kan tilbyde systembaserede designs på tværs af en bred vifte af teknologier, hvilket giver en betydelig fordel gennem rigtige, optimerede systemer til praktisk talt ethvert bevægelseskrav. Mange innovative maskiner indeholder mere end én motortype for at opnå forskellige integrerede funktioner.

Ved hjælp af en systembaseret designtilgang kan en motion leverandør tilbyde konventionelle servomotorer, roterende og lineære direkte-drevne servomotorer, kapslede- og rammeløse designs, stepmotorer og servo- samt step-drev-elektronik til at opnå optimal ydelse på tværs af flere applikationer.

Design fleksibilitet ved Co-Engineering

På baggrund af omfattende erfaring med at behandle indviklede motion applikationer kan en kvalificeret motion leverandør hjælpe kunder med at finde nye måder at forbedre maskinens ydeevne på. En motion leverandør, der tilbyder Co-Engineering-kapacitet, kan tage højtydende tænkning direkte ind i kundens designproces. Da et ægte systembaseret motion system er meget tilpasningsdygtigt, kan et Co-Engineering-partnerskab identificere muligheder for at opnå den bedst mulige tilpasning og funktion gennem mekaniske justeringer, modifikationer af kontrolsoftware og mere.

Overvej mulighederne


Kollmorgens nye generation 2G Motion System er nutidens førende eksempel på en motion centreret, systembaseret adgang, der giver mange fordele til hele systemet. Fordele der imødekommer de behov som findes i flest udfordrende motion applikationer.

AKM2G-servomotorer, AKD2G-servodrev, 2G-kabler og understøttende komponenter er perfekt tilpasset til at levere maksimal ydelse uden at gå på kompromis. Herunder er blot nogle få af måderne, som 2G Motion Systemet kan hjælpe ingeniører med at designe en bedre maskine og bringe den hurtigere på markedet.
Reduceret design

Med drejningsmoment og kraft, der kan sammenlignes med eksisterende motorer, men i et mindre hus reducerer AKM2G servomotorer det nødvendige areal (footprint) for at nå maskinens præstationsmål.

Yderligere størrelsesreduktioner kan opnås gennem tilpasset montering og forenklet kabling takket være et et-kabel design.

AKD2G Dual-Axis-drev reducerer skabsplads og kølebehov. Disse drev leveres med integreret filtrering, regenerering og muligheder med SafeMotion. Derudover eliminerer teknologien med direkte drev behovet for gearkasser og andre mekaniske transmissionskomponenter.

Øget dynamisk ydeevne

Øget drejningsmoment og kraft i samme størrelse pakke kan reducere indekseringstid gennem hurtigere bevægelser. Omvendt kan lignende drejningsmoment og effekt i en mindre motor med mindre rotortræghed forbedre den dynamiske ydeevne for at mindske bevægelses- og afviklingstider.

Begge muligheder hjælper ingeniører med at opnå større maskinproduktivitet. Funktioner til indstilling af ydelse er integreret i drevsoftwaren. Det forbedrer også den dynamiske ydeevne ved at overvinde maskinens mekaniske udfordringer. En stor bredde af løsninger inkluderer yderligere motorteknologier - såsom integrerede motordesign og andre direkte drev-løsninger - for yderligere at øge maskinens ydeevne.

Hurtigere udvikling og idriftsættelse

Med 2G Motion System er der ikke behov for optimale løsninger fra flere leverandører og evaluere deres ydeevne i forskellige kombinationer. Der ikke behov for blind tro på, at en singlesource-leverandør rent faktisk har gjort det hårde arbejde med at optimere kompo-nenter til at arbejde sammen som et system.

2G Motion System er designet til at levere fuld ydeevne i enhver systemkonfiguration, så teknikere og maskinfabrikanter kan fokusere på at bringe en bedre maskine på markedet hurtigere.

Reducer omkostningerne

Design med et-kabel teknologi, drev med to akser og Co-Engineered muligheder reducerer omkostningerne til montering af materialer og maskine.

Direkte drev-løsninger kan yderligere reducere antal dele og omkostninger til bygning af maskinen.

Forbedrede motor- og drev effektivitet reducerer energiforbruget, sænker driftsomkostningerne for slutbrugerne og giver producenterne endnu en differentierende fordel på markedet.

Nyt design starter med Kollmorgen

i fuld tillid til, at motion systemet er perfekt matchet til optimal ydeevne

Vi mener, at ingeniører skal være fri til at fokusere på udvikling af effektive maskindesign og ikke på tidskrævende evaluering og integration af motorer, drev, kabler og andre komponenter. De skal kunne arbejde med en enkelt leverandør uden problemer. Derfor har Kollmorgen udviklet 2G Motion System, og det er derfor, at Kollmorgen  

oprettede et Co-Engineering team, der skal gøre din maskine mere effektiv, omkostningseffektiv og produktiv. Vi er overbevist om, at man ikke finder nogen anden leverandør, der tilbyder Kollmorgens nye teknologi og tankegang.

Kollmorgen: Siden grundlæggelsen i 1916 har Kollmorgens innovative løsninger bragt store ideer til live, holdt verden mere sikker og forbedret folks liv. 


Er du klar til at opdage alt, hvad din maskine kan?