Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Topbillede med to Rollon moduler i næroptagelse

Alsidige føringsmodul systemer fra Rollon

aktuatorer med forskellige konfigurationer og drev til mange behov

Lineære aktuatorer med forskellige styringskonfigurationer og drev, kan du få med bælte, spindel eller tandhjulsdrev efter forskellige behov med hensyn til præcision og hastighed. Guider med lejer eller kuglecirkulationssystemer til forskellige belastningskapaciteter og kritiske miljøer.

Plus System serien med lineære aktuatorer består af meget beskyttede lineære enheder med en selvbærende anodiseret aluminiumstruktur og en stålforstærket drivrem. Du får en usædvanlig robust og højtydende aktuator mht. belastning, momentstyring, hastighed og acceleration.

Plus System Aktuator

Alle lineære aktuatorer kan du få med rustfrit stålelementer til applikationer i barske omgivelser og/eller udsættes for hyppig vask.

Rollon lineær aktuator til barske miljø

PLUS SYSTEM - ELM

Dette er Rollons meget alsidige, førende serie af helt lukkede bånddrev lineære aktuatorer. ELM-serien fra Rollon leveres i modulstørrelser 50, 65, 80 og 110 mm. Alle føringsmoduler leveres med et unikt afdækningssystem, der sikrer driftsstabiliteten. Førings skinnen og tandremmen ligger totalt beskyttet mod skidt og snavs.


Video: Demonstration af Smart System. Se nede på siden.

Høj belastningskapacitet
Høj hastighed
Lavt slid
Lav friktion
Lav støj
Lav vedligeholdelse

PLUS SYSTEM - ROBOT

ROBOT-serien er særligt velegnet til dine applikationer med tung belastning med betydelige løftehældninger, kæbe- eller rullemomenter; eller til lineær transport af leddede armrobotter af SCARA-type på en transfer- eller fabriksautomatiseringslinje. Der er fuld fokus på driftssikkerhed og lang oppetid med Plus Serien. Som har et unikt afdækningssystem, der sikrer at både linearguide, lejer og drivere ikke udsættes for skidt og snavs i selv de mest kritiske miljøer. 

PLUS SYSTEM - SC

Lineære enheder specielt designet til lodret bevægelse i gantry eller i applikationer, hvor aluminiumsprofilen skal bevæge sig, mens slæden forbliver hurtigt. 

Clean Room System: Enhederne er lineære aktuatorer med remdrevet transmission og er specielt designet til dine Clean Room-applikationer. Systemet forhindrer, at partikler udledes i det miljø, hvor den lineære enhed er placeret.

Hvis systemet bruges i snavsede miljøer, kan de lineære enheder være under tryk til 0,8 bar for at forhindre, at partikler udefra påvirker dets glatte drift negativt.

Høj dynamik: V = 7 m/sek., A = 20 m/sek2. Høj repeterbarhed nøjagtighed: ± 0,05 mm, renrum klasse ISO 3.

Clean Room System aktuator

Smart System består af lineære aktuatorer med en selvbærende anodiseret aluminiumsramme og stålforstærket drivrem. Se fotoet.

Dette er en serie meget omkostningseffektive lineære enheder med høj ydeevne kombineret med en nøje planlagt enkel konstruktion.

Du får høj belastningskapacitet, høj hastighed og acceleration, lav friktion og lav støj.

SMART SYSTEM - E-SMART

Seriens lineære enheder har en ekstruderet og anodiseret aluminiums selvbærende struktur med en profil som kan leveres i fire størrelser fra 30 til 100 mm.

Transmission med forstærket drivrem af polyurethanstål og har en enkelt skinne med en eller flere recirkulerende kuglelejer.

SMART SYSTEM - R-SMART

R-SMART-seriens lineære enheder er særligt velegnede til tunge belastninger, træk og skubbe meget tunge vægte, krævende arbejdscyklusser, mulig montering af udligger eller portaler og drift i automatiserede industrielle linjer.

Ekstruderet og anodiseret aluminiums selvbærende struktur med en rektangulær sektion, tilgængelig i tre størrelser, fra 120 til 220 mm. Transmission med forstærket drivrem af polyurethan stål og har en enkelt skinne med en eller flere recirkulerende kuglelejer. Fås også med flere skydere for yderligere at forbedre bæreevnen.

Disse enheder bruges bedst til applikationer, der kræver meget tunge belastninger i ekstremt begrænsede rum, og hvor maskiner ikke kan stoppe for at udføre almindelig systemvedligeholdelse.

SMART SYSTEM - S-SMART

S-SMART-seriens lineære enheder er designet til at imødekomme kravene til lodret bevægelse i gantry krav eller til applikationer, hvor aluminiumprofilen skal bevæge sig, og vognen skal fastgøres.

Den selvbærende ekstruderede og anodiserede aluminiumsstruktur, der fås i tre størrelser med 50 til 80 mm sektioner, er et stift system og er ideel til at fremstille en "Z" -akse ved hjælp af en lineær føringsskinne. Der udover er S-SMART-serien specielt designet og konfigureret til at blive samlet med R-SMART-serien ved hjælp af et simpelt beslag.

Høj dynamik: V = 4 m/sek., A = 50 m/sek2, høj og nøjagtig repeterbarhed: ± 0,05 mm.Precision System serien er selvbærende profilsystemer lavet af ekstruderet aluminium og stål til TK-serien, der er i stand til at sikre fremragende præcision. Se fotoet til højre.

Bevægelsen opnås ved hjælp af præcisionsvalsede, recirkulerende kugleskruer med forud indlæste eller ikke-forud indlæste kuglemøtrikker, afhængig af modellerne. Brug af den recirkulerende kuglelejeteknologi til skruerne og skinnerne sikres en stor ydeevne.

Gentagelse nøjagtighed: ± 0,005 mm - PRÆCISIONSSYSTEM - TH

Aktuatorerne er stive og kompakte, kugleskrue drevne lineære enheder. Det muliggør høj positioneringsnøjagtighed og repeterbarhed i alle procesfaser med garanteret optimal ydelse. Repeterbarheden er inden for 5 µm.

Stødkraftoverførsel opnås ved hjælp af superhøjeffektive kugleskruer, der fås i flere præcisionsklasser og forskellige ledninger. TH-serien fås i versioner med enkelt vogn eller dobbelt vogn for at imødekomme forskellige belastningskrav.

TH-aktuatorens utroligt kompakte struktur gør den til den ideelle løsning til applikationer, hvor pladsen er knap.

PRÆCISIONSSYSTEM - TT

TT er en lineær aktuator serie, der hovedsagelig bruges til positionering med høj nøjagtighed inden for et område på 23 µm og reproducerbarhed inden for 5 µm. Denne serie er fremstillet ved hjælp af en meget stiv ekstruderet anodiseret aluminiumsstruktur og er designet til høje belastninger samt præcise bevægelser. Dette kræves typisk i værktøjsmaskiner og andre krævende maskindesignapplikationer.

Den tunge vogn drives af et C5- eller C7-forudinstalleret kugleskruedrev, og nyttelasten understøtter et system med fire løberblokke monteret på to parallelle lineære styr. Høje hastigheder kan opnås ved at være specifikke tilgængelige super blykugle skruetrækkere.

PRÆCISIONSSYSTEM - TV

Lineære enheder i TV-serien har en stiv anodiseret aluminium ekstrudering med firkantet tværsnit. Transmission af bevægelse opnås ved hjælp af en præcision C5 eller C7 rullet kugle skrue drev.

Nyttelasten understøtter en dobbelt blok, enkelt lineært styresystem, der sikrer høj præcision og høj stivhed. Hoved anvendelsesområder for Precision System lineære enheder: Produktion og samlebånd samt til industrielle maskiner.

Tecline består af 1, 2 og 3 akse kartesiske, lineære moduler med kugle- og tandhjulsdrev garanterer præcis manipulation af belastninger fra 10 til 2000 kg med hurtig og lydløs funktion. De vigtigste anvendelser er: Robotik, palletering, produktionslinje, logistik og produktionsmaskiner med kartesisk akse bevægelser.

Op til 12 m profiler, torsionsstivhed på højt niveau, præcis form og præcis bearbejdning af alle profiler.

Efter anmodning: Repeterbarhed op til +/- 0,05 mm.

Tilbud på komplette løsninger: Reduktionsheder, kabelguide, mikroafbrydere, sikkerhedsklemmer. Robust, justerbar sikkerhedsstop med dæmpere.


Belastning indtil 4.000 kg

Techline aktuator
Modline lineære moduler er tandrem drevne systemer med høj nøjagtighed, hastigheder og belastningsevne.

Rollon's erfaring inden for bilindustrien, maling, pladebearbejdning, produktionsmaskiner og palleteringssystemer har gjort det muligt, at udvide vores produktsortiment med de mest avancerede tekniske løsninger.

Modline-familien omfatter akser specielt dedikeret til brug langs Z-aksen med pneumatisk kompensation af belastningen. Sektionen integrerer den pneumatiske cylinder og omslutter passagen af kabler. Det kræver mindre motorer, der giver øget ydelse med besparelser i omkostninger og energi.

Op til 12 m profiler, torsionsstivhed på højt niveau, præcis form og præcis bearbejdning af alle profiler.
På forespørgsel: Repeterbarhed op til +/- 0,05 mm.

                Nyttelast fra 3 til 2000 kg

                      Modline aktuator Speedy Rail A er en speciel selvbærende og selvjusterende skinne i ekstruderet aluminium med en dyb, hårdanodiseret overfladebehandling, der tilbyder usædvanlig høj ydeevne. Se fotoet nederst.

Høj belastnings uden vedligeholdelse og smøring samt total pålidelighed selv i snavsede miljøer med enestående stille drift. Den fås med V-formede ruller eller cylindriske ruller, begge dækket af en plastmasse, og kan bruges som lineær skinne eller aktuator. Den er ideel til fremstilling af 2 eller 3-aksede kartesiske systemer til flere applikationer.

Op til 80.000 km - sidste over 3.000 kg
Dynamik: V=15m/sek., A=10m/sek2


Speedy Rail A fakta


Snavs og forureninger stopper det ikke

Selvbærende lineær skinne i ekstruderet aluminium med stålruller beklædt med plastmasse

Ingen vedligeholdelse 

Ingen smøring påkrævet

Total pålidelighed i snavset miljø

Enestående støjsvag drift