Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Drikkevare, Industri 4.0

og LinMot-drevets programmerbare kinematik og lineær teknologi

Plantebaserede flydende fødevarer, alkoholfri drikkevarer, kolde drinks lavet på frugt, is, juice og mælk eller kaffe lavet af upcycling materialer.

Bare et hurtigt blik på de nyeste produkter fra drikkevareindustrien er nok til at identificere et klart skift tæn-kemåden for den globale forbruger-adfærd.

Her midt i den fjerde store industrielle revolution er der kommet en interessent frem, som ikke kun kræver mere, men også gør det let for nogen: Forbrugeren 4.0.

Et af de største problemer er løst❗

LinMot-drevets programmerbare kinematik gør det muligt for ProfiLane-præcisionsporten fra Syscona, at håndtere alle emballagestørrelser mere skånsomt og sikkert end på andre maskiner. Det er praktisk talt umuligt for flaskerne at vælte.

Denne nye, digitale generation bliver i stigende grad påvirket af konceptet om bæredygtigt forbrug, med en stigende tendens til at prioritere den økonomiske kapacitet i både forbrugerens boligareal og miljøet. Det muligt at tilfredsstille den nye forbruger 4.0 uden en revolution i drikkevareindustrien?


Video: LinMot revolutionerer gammel proces - Syscona bruger lineære motorer

Det betyder, at fremtidens tænkere er mere efterspurgte end nogensinde. Udviklingen hos firmaet Syscona Kontrollsysteme GmbH har sammen med lineære motorer fra LinMot modtaget tilskud for at hjælpe med at bane vejen for skræddersyede digitale strukturelle ændringer i produktions- og kontrolprocesser i drikkevareindustrien.

Strukturel forandring gennem eksperimenter

“Da jeg ledte efter den bedste ydeevne til vores systemer, blev jeg ved med at finde på LinMot. Reproducerbarheden og ydeevnen af disse lineære drev er uovertruffen,” siger Mr. Betz, teknisk projektleder hos Syscona.

Digitalisering, individualisering, dekarbonisering

Disse betragtes som megatrends inden for industriel transformation. De dynamiske økonomiske ændringer i disse megatrends ses allerede som ubestridte.

Især digitalisering er sammenvævet med teknologiske, virksomheds- og økonomiske produktionsområder i flere dimensioner og mange lag.

Ifølge en undersøgelse fra Deloitte ses de nyttige kommercielle effekter af langsigtede investeringer i avanceret teknologi derfor stadig for sjældent.

Årsagen til den langsomme udviklingskurve inkluderer: fokus på kort sigt (37 % af de adspurgte), manglende samarbejde med eksterne partnere (38%) og mangel på intern koordinering og strategier (43%).

"Først tænkte vi bare på at udskifte pneumatik," rapporterer hr. Stephan Betz, teknisk projektleder hos Syscona, om den oprindelige tilgang, som siden er blevet udråbt af mange maskinbyggere. "Men vores konstante, løbende udvikling med LinMot-motorer gjorde det klart for os, at vi kunne bruge denne teknologi til at implementere innovative løsninger. Lineære direkte drev har skabt utallige nye muligheder."

Denne mangfoldighed af potentielle anvendelsesmuligheder for LinMot-drev er allerede blevet bekræftet af adskillige slutkunder og maskinbyggere. Vores luftkerne synkrone servomotorer er yderst effektive, robuste, dynamiske og har den fleksibilitet, der vil blive et grundlæggende krav i næsten alle industriløsninger på grund af den hurtige udvikling af Industry 4.0.

Bæredygtig kinematik

”For mange år siden observerede vi fra vores kunder, at visse nye funktioner i systemerne ikke længere kunne implementeres ved hjælp af trykluftteknologi. Kunderne ville stadig afbryde deres tid,” siger hr. Betz og forklarer problemsituationen inden for drikkevareindustrien. Men Syscona stod ikke stille: Takket være LinMot's innovative drivteknologi er et tværsektorielt problem med sorteringssystemer til tomme flasker blevet løst.

»Der blev konstant fundet beskadigede flasker i kartoner, der var blevet afvist. På et tidspunkt blev det klart, at det hårde stød fra den pneumatiske pusher var skyld i de revnede eller smadrede flasker,” tilføjer Mr. Betz. Dette forårsagede ikke kun utallige forbrugerklager, men var også et enormt spild af ressourcer.

Lineære direkte drev fra P01-serien

Problemet er nu fortid, da evnen til digitalt at parametrere lineære motorer fra LinMot har gjort dem til sande katalysatorer for den fjerde industrielle revolution og fremtidens smarte fabrikker. 

"Med LinMot-drev var vi i stand til at sikre, at skubberen nærmer sig drikkevarekartonerne langsomt, og at større skubbekraft først påføres efter kontakt med kartonen," forklarer Sysconas tekniske projektleder. Den intelligente kinematik af lineære motorer beskytter således flaskerne og sparer penge og ressourcer. LinMot-produkter er ikke kun bæredygtige, men spiller også en nøglerol-

le i industriel digitalisering, hvilket giver muligheder i næsten alle brancher for at komme med på megatrends og fremtidige disruptive teknologiske ændringer på markedet.

Alsidig, mere alsidig, LinMot: Pakkemaskineri, påfyldnings-, fodrings- og sorteringssystemer eller præcisionspresser: med et universelt, kompakt design og enkel installation og konfiguration kan lineære motorer fra LinMot bruges i enhver industri. LinMot opfylder præcis hvad moderne systemer kræver til Industri 4.0 i drikkevareindustrien.

Lineære direkte drev:  

🔸 Er særligt kompakte
🔸 Støjsvage
🔸 Ekstremt dynamiske
🔸 Høj effektivitet
🔸 Stor præcision i alle procesvariabler 

Data, data og data

For at tilfredsstille nutidens forbruger 4.0 korrekt med nye produkter er flere og flere aspekter i fokus, som ikke kun kræver individuel masseproduktion, højere produktivitet og skrappere overensstemmelseskrav, men også altomfattende digital interoperabilitet for alle industrielle produktionsmaskiner, -elementer og -enheder.

"Lineære motorer fra LinMot har en meget fin justeringsopløsning," rapporterer Mr. Betz, der understreger vigtigheden af denne egenskab for drikkevareindustrien. “Dette er blevet en uundværlig forudsætning, da flere og flere systemer og controllere er udstyret med kameraer, der har opløsningen til at registrere de mindste forskelle i produkter. Disse skal dog implementeres fysisk, og det kan kun fungere med finjusteringsmuligheder og digitalt netværk."

LinMot drev egenskaber

De nye digitale teknologier overgår langt de traditionelle tekniske løsninger og styresystemer er ingen undtagelse. Til disse processer tilbyder LinMot drev ikke kun ekstremt hurtige cyklustider, høje scanningshastigheder og parametrerede sikkerhedsfunktioner, men fungerer også som grænsefladen mellem kinematik og digitaliseringsinnovationerne i Industry 4.0. De sikrer tilslutning af alle aktiver langs værdikæden, herunder værktøjer, maskiner, materialer, overvågning og data.
Formen og analysen af de opfangede målekurver i LinMot-akseregulatorerne kan bruges til at overvåge hvert enkelt produktionstrin, en samling eller hele produktet med realtidsstyring og -evaluering. Disse egenskaber ved LinMot drev vil snart blive betragtet som uundværlige i den moderne drikkevareindustri.

”Tidligere var det meget nemmere at tilbyde f.eks. fyldningsovervågning. Der er brug for kontrolenheder til at vise, om flasken var fuld eller tom,” siger hr. Betz, der adresserer en af udfordringerne i den digitale tidsalder.

“I dag skal påfyldningsniveaumonitoren ’fortælle’ fylderen: Vi har opdaget, at fyldningsniveauet er faldet med 3 procent i de sidste 30 sekunder og fylderen kan hæve fyldningsniveauet automatisk. Disse data bør også observeres og evalueres - Så jeg er glad for, at vi besluttede at benytte LinMot-løsninger."

Digitalt udstyret til den industrielle transformation: processer som isætning, kontrol, inspektion og montering kan nemt styres, overvåges, evalueres og endda justeres "on the fly" med LinMot lineære motorer og deres tilsvarende servodrev.

Produktionsprocesser i drikkevareindustrien


Lækagetest, overvågning af påfyldningsniveau, etiketkontrol, skruning, påfyldning - listen over opgaver i drikkevareindustrien er næsten uendelig. Men alle disse produktionsprocesser vil have to grundlæggende krav til fælles i fremtiden: De har brug for digitale interaktionsmodeller og datanetværket kinematik. For at sætte disse grænsebetingelser i gang – i ordets sandeste betydning – er der en hemmelig formel, der lover succes for alle maskinbyggere og slutkunder, der ønsker, at deres drevløsninger skal være energi- og ressourceeffektive, digitale og konkurrencedygtige: lineære motorer fra LinMot.