Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Hygiejnisk maskindesign
Undgå tilbagekaldelse af fødevarer - det er en meget dyr affære

Virksomheden med at producere sund, kvalitets mad er en udfordring. Ud over at designe og fremstille kreative og velsmagende produkter er fokus på fødevaresikker-hed nødvendig for, at fødevare producenter kan overleve.

Det er ikke nødvendigt at der skal være risiko for elektrisk udstyr under grundig rengøring af maskinen, dens komponenter og udstyr til bearbejdning af fødevarer.

Fødevaresikkerhed påvirkes af forsyningskæden: Transport af ingredienser samt færdige produkter, design af faciliteter, maskindesign, sanitetsprocedurer og overordnet processtyring.

Maskiner, der lagrer og forarbejder rå ingredienser eller det færdige produkt har en betydelig indflydelse på fødevareproces-sorens evne til at fremstille produkter, der ikke er forfalskede eller ødelagt.

Toto: IP69K klassificeret servomotor i rustfrit stål er målrettet designet til brug i nedvaskningsområder og kan dermed let rengøres uden beskyttelse.

Virksomheden med at producere sund kvalitetsmad er en udfordring

Ud over at designe og fremstille kreative og velsmagende produkter er et laserfokus på fødevaresikkerhed nødvendigt for, at fødevareforarbejdningsvirksomheder kan overleve og trives.

Fødevaresikkerhed påvirkes af ingrediensforsyningskæden, transport af ingredienser og færdige produkter, design af faciliteter, maskindesign, sanitetsprocedurer og overordnet processtyring.

Maskiner, der lagrer og forarbejder rå ingredienser eller det færdige produkt har en betydelig indflydelse på fødevareprocessorens evne til at fremstille produkter, der ikke er forfalskede.

Indkøb af maskiner er en kostbar og kompliceret proces

Primære krav inkluderer altid evnen til at fremstille produktet i en ønsket hastighed med den ønskede kvalitet og skrotniveau. Tidligere inkluderede mange maskindrivende dokumenter ikke specifikationer for hygiejnisk design, evnen til at rengøres eller let at rengøre.

Disse hygiejnerelaterede aktiviteter kan markant påvirke de samlede omkostninger ved at eje udstyret, og fremadstængende virksomheder inkluderer specifikationer for disse varer i deres maskinkrav.

Ifølge Darin Zehr, daglig leder af Commercial Food Sanitation, "En stor drifts- og fødevaresikker processor har hygiejnisk design i kernen." Denne artikel identificerer og foreslår genstande, der skal inkluderes i indtægtsgenerering af hygiejnisk design.

Kollmorgen motor i vand.

Effekten af hygiejnisk design

Hygienisk design kan hurtigt give et betydeligt investeringsafkast (ROI – Return of Investment). Aktiviteterne med nøjagtigt at identificere, kvantificere og tabulere de ting, der sparer omkostninger, øge produktio-nen og reducere risici er ekstremt vigtige.

Præcis monetisering muliggør bedre beslutningstagning om materialer, maskinkonstruktion og købte komponenter. Disse genstande giver problemer i nedvaskningsmiljø og der er store muligheder for forbedring.

Valg af maskinkomponenter
der kan rengøres med maskinen, reducerer fødevare sikkerhedsrisikoen

Rengøringstid og forsyninger

Designegenskaber, der kan øge tiden, der kræves til rengøring af udstyr, påvirker direkte mængden af tilgængelig produktionstid og de direkte arbejdsomkostninger i forbindelse med rengøringen.

Standardprocedurer til rengøring af udstyr med komponenter, der ikke er hygiejnisk designet kan identificeres, kvantificeres og spare mange penge. Dette er inklusive montering og demontering af udstyr, påføring og fjernelse af midlertidige beskyttelsesdæksler og håndrengøring samt en række andre aktiviteter. Denne analyse gælder for både tørre og rene områder. Elektriske produkter og bevægelsesprodukter giver en betydelig mulighed for forbedringer på dette område.

Valg af komponenter, der kan rengøres som resten af ​​maskinen ved hjælp af vand og rengøringsmidler, kan reducere rengø-ringstiden betydeligt.

For eksempel kan rengøring af en motor med vand og rengø-ringsmidler i stedet for håndrengøring spare op til tre til fem minutter pr. motor for hver rengøring.

Spar 2.340 minutter eller 39 timer


Hvis en maskine med tre motorer er i produktion 260 dage om året, rengøres dagligt og det tager yderligere tre minutter at dække hver motor under afvaskning og derefter rengøre hver motor i hånden, kræves der 2.340 minutter eller 39 timers ekstra rengøring hvert år bare for at håndrense motorerne. Når alle omkostninger til rengøringstiden overvejes tilføjer denne lille tid pr. motor hurtigt en betydelig indtægtsværdi.

I tørre områder kan hygiejnisk design spare endnu mere tid, da vand - et af de mest effektive rengøringsværktøjer - ikke bruges. Ud over at spare tid til rengøring kan bedre hygiejnisk design reducere den nødvendige mængde rengøringsmiddel, hvilket muliggør brug af mere omkostningseffektive eller sikre kemikalier og giver vandbesparelser og spildevandsreduktion.

Mistet produktionstid grundet fejl på udstyr


Udstyr skal være designet til at være holdbart i det miljø, det bruges i. En undersøgelse blandt 30 fagfolk inden for fødevaresikkerhed, der deltog i Kollmorgen Advisory Council for Food & Beverage viste, at de var opmærksomme på elektriske komponenter, der svigtede mindst en gang om måneden i vaskeområder.

En bryggeri-vedligeholdelsesleder opfandt udtrykket Chocking Monday for at henvise til de fire timer hver mandag morgen, hvor produktionslinjerne ikke kørte eller løb intermitterende på grund af elektrisk komponentfejl efter søndagaftens grundige rengøring.

Mange processers har reparation-rack fulde af beskadigede, malede kvalitetsmotorer og andre defekte elektriske komponenter. Mange af disse komponenter har fejlet fordi de blev vasket med vand og rengøringsmidler grundet ændringer i rengøringsprocedurer til forbedring af sanitet eller blev vasket, hvor eksisterende rengøringsprocedurer ikke blev fulgt korrekt til beskyttelse af enhederne.

Som en førende ekspert på fødevaresikkerhed, Ready to Eat (RTE), sagde: "Vores motorer er generelt beholdere til vand." Afvaskningsområder er hårde mod elektrisk udstyr og fejl er accepteret som normen. Dyre, holdbare produkter er næsten blevet betragtet som forbrugsdele på grund af deres svigtprocent.

Komponenter rengjort vha. alternative metoder

35% - Er sikkert ikke rengjort tilstrækkeligt
48% - Er megen variation i processen, de kan ikke rengøres

En ny klasse af elektriske produkter (se figuren) med IP69K-klassificeringer og konstrueret til at modstå udvaskningsmiljøet er nu tilgængelig.

De øgede omkostninger ved produkterne er let berettigede, når der tages højde for korrekt mistet produktion forårsaget af ikke-planlagte fejl.

Der skal tages nøje hensyn til omkostningerne ved tabt produktion på grund af komponentfejl.

Disse tal skal medtages i beregningen af ROI (Return of Investment) vedrørende brug af specialdesignede holdbare produkter i vaskeområder.

Specificering af reduceret risiko
Hygiejnisk design reducerer risikoen for dyre fødevare problemer


To økonomiske begivenheder kan være forårsaget af ineffektiv sanitet. For det første kræves dyre rengøringsinterventioner, når positive aflæsninger af udvalgte patogener opstår efter sanitetsprocedurer.

En anden mere truende begivenhed er en potentielt ødelæggende tilbagekaldelse af fødevarer.

Elektriske komponenter, der ikke kan rengøres med vand og rengøringsmidler som resten af ​​maskinen og dæksler, der bruges til at beskytte disse komponenter øger risikoen for, at disse hændelser opstår.

Ifølge Pat Sigler fra Keystone Foods: “Alt, der skal dækkes under sanitet (motorer, elektriske komponenter, skærmskærme osv.) eller ikke er tilgængeligt, bliver ikke renset godt.”

Pointen er, at valg af maskinkomponenter, der kan rengøres ligesom resten af ​​maskinen, reducerer risikoen for fødevare-sikkerhed.

Komponenter og dæksler, der bruges til at beskytte dem, har ofte ru overfladefinish, metal-til-metal-sømme og stikhardware, der skaber nicher og døde pletter, der ikke kan rengøres effektivt eller effektivt.

Områder skaber risici under hver sanitetscyklus


Variationer i rengøringsprocedurer såsom fjernelse eller tilføjelse af dæksler og håndrengøring af elektriske komponenter og bevægelseskontrolelementer øger risikoen for ineffektiv sanitet.

I en undersøgelse blandt 25 førende fagfolk inden for sanitet og fødevaresikkerhed angav 83 procent, at de ikke mente, at komponenter, der var dækket under vaskeaktiviteter og rengjort ved hjælp af alternative metoder, blev renset konsekvent og tilstrækkeligt (se figur 3). Mens risikoreduktion er udfordrende at kvantificere, kan omkostningerne ved at påtage sig fødevaresikkerhedshændelser være enorme.

Enkelte tilbagevendende begivenheder i RTE-områder kan koste så meget som $ 15.000, mens madindkaldelsesbegivenheder kan koste millioner. Øget udgifter til bedre hygiejnisk design og hygiejniske komponenter opvejes let af rimelige overvejelser om disse risikoreduktioner.

Konklusion og krav


Omkostningerne ved forbedret hygiejnisk design til fødevareproduktion og maskiner til primær mademballage er let berettiget, når de samlede livscyklusomkostninger ved konstruktionsfejl eller brugen af billigere, mindre holdbare / rengørbare komponenter overvejes og beregnes nøjagtigt. Der er mange penge at spare.


Krav til komponenter i fødevareindustrien

For at leve op til de krav, der stilles til brug og fremstilling af fødevaremaskiner er der en række bestemmelser, som blandt andet komponenterne: Gear, gearmotor, aktuatorer og motorer skal overholde for at kunne godkendes til brug i fødevareindustrien.



Disse krav overholder komponenterne til fødevaremaskiner mv. leveret fra Delta Elektronik A/S

Læs mere om fødevaresikkerhed og standarder: Klik her …


Til top