Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Topbillede med næroptagelse af aktuator og controller

PCON-controller understøtter field-netværk

med høj hastighed, big-data kommunikation og reducerer ledninger

PCON-CA controlleren eller PowerCon 150-PCON-CA fra IAI er især egnet til aktuatorer typerne: RCP2, RCP3 og RCP4. Controlleren sørger for kontrol af position med trækstærk motor tilsluttet  - Controller type PCON-CFA er designet til aktuatorer type: RCP2 og RCP2W. 

PCON Controller til RCP3
og RCP2 aktuatorer


Nøglefunktioner inkluderer trådbesparelse, direkte numerisk specifikation, nummer-specifikation af positioner og aktuel læsning af position. International Standard Network tillader kommunikation med høj hastighed med sine perifere enheder via et Ethernet-kabel.

•  Højhastigheds- og big-data
   kommunikation
•  Nem at forbinde med perifere
   enheder
•  Reducerer ledninger
•  Opererer ved Remote I/O-mode eller
   via Direct Control

   Foto af PCON Controller tilsluttet aktuator

PCON-serien understøtter
hele syv større field-netværk


DeviceNet, CC-Link, PROFIBUS-DP, CompoNet, MECHATROLINK (I, II), EtherCAT og EtherNet/IP.

Video viser dig, hvordan du opsætter IAI's controller
til Pulse Driver-funktion med ROBO-cylinder ved hjælp af RCPC-software.

PCON controller funktioner

 

High-speed og big-data kommunikation


Tillader 100 Mbps kommunikation med højhastighed. Kommunikationscyklussen kan indstilles for hver kommunikationsgruppe. Ved at indstille en passende kommunikationscyklus til hver kommunikationsgruppe opnås masse overførsel med høj hastighed.


Nem at forbinde med perifere enheder

EtherNet/IP er et globalt åbent fieldnetværk. Det er specificeret af ISO IEC 61158-serien og er inkorporeret af adskillige producenter. Med EtherNet/IP kan IAI-produktet kommunikere med mange perifere enheder.

Foto af PCON-CA og PCON-CFA controllere

Reducerer ledninger

Controllere for EtherNet/IP indlæser og udsender data til og fra masteren via et Ethernet-kabel. Dette reducerer ikke kun antallet af ledninger, men forhindrer også forkert ledningsføring og opnår større og let vedligeholdelse


Remote I/O-mode eller Direct Control

Når man betjener en aktuator, kan man vælge at kommunikere med controlleren i en mode der er bedst egnet til applikationen. Remote I/O-mode tillader valg af bevægelser, der er foruddefi-neret (forskellige positioner, hastigheder og andre forhold) i controllerens datatabel for positioner, medens disse værdier med Direct Control kan specificeres direkte til controlleren fra host’en.

PC-software og Teaching Pendant modeller

PCON-controllere kan bruges i miljøer med forureningsgrad 2 eller tilsvarende.

Nye funktioner er tilføjet til hele PCON-controllerserien. For at understøtte disse nye funktioner er kommunikationsprotokollen ændret til den almindelige Modbus (Modbus-kompatibel) mode.


Som et resultat kan de eksisterende PC programmer og Teaching Pendant, der er kompatible med RCP2-controllere, ikke længere bruges. Hvis man bruger denne controller, skal man bruge et kompatibelt PC softwareprogram og/eller Teaching Pendant. Herunder følgende modeller: PC-software RCM-101-xxx eller Teaching Pendant CON-T.

Anbefaling til sikkerhedskopiering

Dette produkt bruger ikke-flygtig hukommelse til at gemme positionstabellen og parametrene. Normalt bevarer hukomme-lsen de gemte data, selv efter at strømmen er afbrudt. Data kan dog gå tabt, hvis den ikke-flygtige hukommelse bliver defekt. Vi anbefaler kraftigt, at den seneste positionstabel og parameter-data sikkerhedskopieres, så data hurtigt kan gendannes når controlleren skal udskiftes af en eller anden grund. Dataene kan sikkerhedskopieres ved hjælp af følgende metoder:

[1] Gem på en CD eller FD fra PC softwaren.
[2] Opret et positions tabelark og før en skriftlig oversigt over sikkerhedskopieringen.

RC8 forbindes med IAI PCON controller via RS485-kommunikationIllustrationen viser tilslutning af en RS422A mikro-konverter til RC8 giver mulighed for RS485 kommunikation. RS485-kommunikation kan dog oprettes af et RS485-kort, men kommunikationsmetoden er forskellig. Brug derfor ikke et RS485-kort. Læs nederst om RS485.


Én robotcontroller kan tilslutte til flere PCON'er med daisy chain-forbindelse, men du skal indstille forskellige ID for hver PCON. Dette ID bruges til at identificere hver PCON ved kommandoudførelsen.

PCON kan tilsluttes batteriløs absolut enkoder

du får en lønsom løsning og udstyret med mange nyttige funktioner

Produkter med batteriløs absolutte enkodere

Batterivedligeholdelse er ikke påkrævet, da der ikke er brug for batteri.

Home return er ikke påkrævet under den oprindelige indstilling, efter nødstopoutput, eller når enheden genstartes efter eventuel fejl.

Foto af batteriløs absolut enkoder

Nedetid kan forkortes og produktionsomkostninger kan reduceres. Derudover er prisen den samme som den eksisterende inkrementelle indkoder.

Home return er ikke påkrævet, da systemet for lagring af positioner er installeret.
Sensor for kontrol af home-position er ikke nødvendig, fordi den ikke vender tilbage til home-position, når den starter.

Det er ikke nødvendigt at fjerne nyttelasten under drift selvom maskinen stopper på grund af nødstop osv.
Det er ikke nødvendigt at oprette et besværligt program for home-return, selv det stopper inde i en kompliceret maskine

Ingen vedligeholdelse af batteri kræves og der spares plads.

Power CON type

øger motorens output 50%, forkorter cyklustid og bedrer produktivitet

Foto med tre controllere

Power Con og Teaching Pentant

Alle controllere er kompatible med high-output driveren "Power CON", der kan forbedre ydelsen på IAI akturatorerne: RCP4, RCP5 og RCP6. Brug af "Power CON" øger stepmotorens output med 50%. Og dette kan forkorte cyklustiden samt forbedre udstyrets produktivitet.

PCON Understøtter Smart tuning funktionen, hvilket giver mulighed for optimal indstilling af hastigheden og værdierne for accelerations-/deceleration baseret på nyttelasten. Når man bruger Smart tuning funktionen er PC-software eller TB-02 (Teaching Pendant) påkrævet.


Billedet viser IAI's tre single akse controller fra venstre: ACON, DCON-AC og PCON

Forebyggende vedligeholdelse

GUL kurve: Forøgelsen og overdreven belastning af slide-modstanden på grund af manglen på vedligeholdelse af guiden og kugleskruen øger motorens strøm. Som et resultat opstår der en overbelastningsfejl og dermed stopper enheden.

Ved at bruge forudsigelig vedligeholdelsesfunktion giver det  mulighed for at forhindre presserende stop i systemet. Det reducerer effektivt lønomkostningerne fordi personale til vedligeholdelse kan minimeres til det mindste der kræves.

Kurven viser gennemsnit strøm som funktionen af tiden


Grå kurve: Hvis man ikke tilsætter fedt til føringen og kugleskruen, øges slide-modstanden og strøm til motoren øges gradvist. Der kommer en advarsel når den når den grænse, som er indstillet af brugeren. På dette tidspunkt stopper enheden ikke, men man skal udføre eftersyn eller vedligeholdelse for straks at fjerne årsagen.

Blå kurve: Normal operation.

RS485 Interface

RS-485 er et amerikansk-baserede telekommunikation standard for binære seriel kommunikation mellem enheder. Det er den protokol, eller et sæt af specifikationer, der skal følges for at apparater, der gennemfører standarden for at tale med hinanden. Protokollen er en opdateret version af den oprindelige seriel protokol kaldet RS-232.

RS485-protokollen er den foretrukne serieprotokol, der anvendes i industrielle implementeringer. Ved hjælp af denne protokol kan du designe en differentiel konfiguration, der omfatter op til 32 linjedrivere og 32 modtagere. Kun en sender kan være aktiv til enhver tid og er kendt som linjedriveren.

Relaterede produkter

ACON / DCON controlere >