Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Topbillede med næroptagelse af blank hygiejnisk designet motor

Hygiejnisk motor design

til dine opgaver i barske miljø, modstandsdygtig over for korrosion

AKMH Motorserien er designet til din maskines barske miljø og så er den modstandsdygtig over for korrosion. Den er designet til brug i fødevare-, drikkevare- og emballage industrien.

Hygiejnisk motor design


Den nye AKMH motorer er udført i rustfrit stål (1.4404) og er designet til brug på maskiner der arbejder i vådområder og hvor der stilles store krav til hygiejne.

Motoren er designet med tæthed IP69K og til at være i direkte kontakt med fødevarer i overensstemmelse med EHEDG bestemmelserne og 3A, UKSDA samt NFS hygiejniske standarder.


AKMH motor udført i rustfrit stål (1.4404)

Motoren er hurtig og let at rengøre

Den er designet med FDA godkendt kabeltilslutning og med høj grad af driftssikkerhed - selv under jævnlige intensive rengørings processer.

AKMH er designet til barske miljø og modstandsdygtig over for korrosion. Den er designet til brug i fødevare-, drikkevare- og emballage industrien.

Video: Kollmorgen AKMH Hygienisk Servomotor - Historien om sfæren.

EHEDG og andre standarder

EHEDG er en europæisk standard der skal sikre en hygiejnisk produktion og emballering af fødevarer. Dette indebærer ligeledes at der anvendes hygiejniske maskiner samt automatiserings komponenter i produktionsprocessen.

Krav til rengørings venlighed og reduceret bakterievækst i henhold til maskindirektivet 2006/42/EF, standard IEC/EN 1672-2 og IEC/EN 14159.

Desuden er motorerne certificerede af ECCOLAB med test af materialerne: P3-Topactive DES, P3-Topacitive LA. Kollmorgen benytter kun materialer som er FDA godkendte.

AKMH motor serien findes i større antal forskellige typer således,
at du kan benytte den bedst egnede til alle opgaver.

Omdrejningshastighed:
750 - 8.000 omdrejninger/minut afhængig af driftsspænding

Driftsspænding:
75 Vdc, 160 Vdc, 320 Vdc, 560 Vdc og 640 Vdc

Drejningsmoment:
0,3 Nm - 4,5 Nm afhængig af driftsspænding


Logo: ECOLAB, EHEDG og FDA                        

IEC/EN ISO 14159

Denne internationale standard specificerer hygiejnekrav til maskiner og giver oplysninger om den påtænkte anvendelse, som skal leveres af producenten. Det gælder for alle typer maskiner og tilhørende udstyr, der anvendes i applikationer, hvor der kan opstå hygiejniske risici for forbrugeren af produktet. Denne internationale standard dækker ikke krav vedrørende ukontrolleret udstrømning af mikrobiologiske midler fra maskinen.

IEC/EN 1472-2

Dette dokument specificerer almindelige hygiejne- og rengøringskrav for maskiner og maskinkomponenter, der anvendes til tilberedning og forarbejdning af fødeva-rer til mennesker og, hvor det er relevant, foder-forarbejdning for at eliminere eller minimere risikoen for smitte, infektion, sygdom eller skade som følge af denne fødevare til en acceptabelt niveau. Den identificerer de farer, der er væsentlige for brugen af sådanne fødevarefor-arbejdnings maskiner, og beskriver designmetoder og information til brug for at eliminere eller reducere disse risici. Yderligere og/eller afvigende hygiejne- og rengøringskrav kan være angivet i gældende C-standarder for specifikke maskiner eller kategorier af maskiner.